szurikataalapitvany@gmail.com

(+36) 30 606 34 05

Jobb adni!

Minden család életében sorsfordító pillanat, amikor egy gyermeket 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálnak. Ebben a nehéz élethelyzetben azzal szeretnénk segíteni a családokat, hogy eljuttatjuk hozzájuk a Szurikáta Alapítvány szakértői által írt megküzdést támogató, érzékenyítő és edukációs kiadványokat. Támogatókra van ahhoz szükségünk, hogy 2024-ben minden frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekhez eljuttassuk a pszichológiai útmutatót és érzékenyítő mesét magában foglaló Újratervezést, a pedagógusok számára írt Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában c. könyvet, valamint a diétázást megkönnyítő Mennyi van a tányéromon? képes szénhidráttáblázatot.

A Kórházlátogató programunk keretében, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáin személyesen meglátogatott frissen diagnosztizált gyermekek az ajándék könyvcsomagot egy hipós táskának is használható tesizsákban kapják, benne apró meglepetésekkel. Azért dolgozunk, hogy ez a program országossá váljon, és minden gyermekdiabétesz centrumban el tudjuk indítani a Szurikáta Kórházlátogató programot.

A Szurikáta Alapítvány akkor tud kiszámíthatóan, tervezhetően működni a diabéteszes gyerekekért, ha vannak olyan rendszeres támogatók, akik vállalják, hogy legalább egy éven keresztül minden hónapban támogatják a napi munkánkat – annyival, amit erre tudnak szánni. Ezt a rendszeres adományozás gombra való kattintással tudod kiválasztani. Ha pedig egy frissen diagnosztizált gyereknek biztosítanád a Tücsök meséje c. könyvet, akkor az egyszeri adományozás gombra kattints!